Sunday, February 7, 2010

Dimitry Vassiliev propušta OI


Najbolji ruski skakač Dimitry Vassiliev povredio je koleno na treningu u Lillehammeru i neće moći da učestvuje na Olimpijskim Igrama u Vancouveru.

Tridesetogodišnjak iz Ufe nije učestvovao u Svetskom Kupu od poslednjeg takmičenja Novogodišnje Turneje u Bischofshofenu. Nekoliko dana posle završetka Turneje pao je na treningu na letaonici u Bad Mitterndorfu, završio je u bolnici, ali povreda kolena nije bila ozbiljna.

Ali, na pripremama ruske reprezentacije u norveškom Lillehammeru, njihov najbolji skakač je još jednom pao, na žalost, ovog puta je pokidao ligamente kolena, tako da će morati na operaciju i propustiti 21. ZOI.

Dimitry Vassiliev je sa 151 bodom 25. u generalnom plasmanu Svetskog Kupa, a najbolji rezultat sezone ostvario je upravo na poslednjem takmičenju na kojem se pojavio, u Bischofshofenu, gde je bio 7. U karijeri je osam puta bio na pobedničkom podijumu, poslednji put na Planici u finišu prethodne sezone. Na OI je učestvovao samo 2006, bio je 10. i 17. u pojedinačnim takmičenjima i 8. sa ekipom.

Sada će glavni trener Rusa, Nemac Wolfgang Steiert, biti na velikim mukama, jer su bez najboljeg skakača šanse Rusa da budu medju 8 u ekipnom takmičenju vrlo male. Dobrih rezultata nema, tako da bi Nemac mogao da dobije otkaz. U odsustvu Dimitry Vassilieva, Wolfgang Steiert se nada da će u Vancouveru proraditi 19-godišnji Pavel Karelin, trenutno 54. u Svetskom Kupu (najbolji rezultat 16. mesto u Bischofshofenu), ili četiri godine stariji Denis Kornilov, koji je 57. u Svetskom Kupu.

No comments: