Thursday, February 18, 2010

ZOI 2010, 7. dan, LIVE

22:19 Lindsey Vonn greši i ostaje bez plasmana. Zlato za Nemicu Mariu Riesch, njena prva olimpijska medalja u karijeri. Julia Mancuso je osvojila i drugo srebro u Vancouveru. Bronza za sjajnu Anju Pärson. Najbrža u slalomu bila je Šárka Záhrobská i popela se na 7. mesto.
22:15 Maria Riesch čak 94 stotinki ispred Amerikanke!
22:12 Julia Mancuso za 11 stotinki preuzima prvo mesto od Švedjanke! Obezbedila je novu medalju.
22:11 Ostale su tri najbrže iz spusta - Julia Mancuso, Maria Riesch i Lindsey Vonn. I posle Fabienne Suter, Marie Marchand-Arvier i Gina Stechert, plasman prve tri je nepromenjen - Anja Pärson, Kathrin Zettel i Tina Maze.
22:06 Elisabeth Görgl, bronzana u spustu juče, bila je 8. pred slalom, imala je i bolja prolazna vremena od zemljakinje, ali je napravila veliku grešku i ostala bez medalje. Novi lider je Anja Pärson! 0.31 ispred Kathrin Zettel. Još 6 skijašica...
21:59 Upravo se to i dogodilo, Austrijanka je novi lider, Šárka Záhrobska druga sa 0.52 sekundi zaostatka, a Michaela Kirchgasser treća. Ipak, Slovenka Tina Maze preuzima drugu poziciju od Čehinje sa samo 3 stotinke zaostatka za prvoplasiranom. Još 9 skijašica...
21:56 Čehinja i dalje napreduje, već je obezbedila 12. mesto. Ali, prednost iz spusta skijašica koje slede je sve veća i veća. Sledi Kathrin Zettel, koja bi trebala da sruši Čehinju sa prvog mesta.
21:50 Šárka Záhrobska, koja je osvojila po jedno zlato, srebro i bronzu u slalomu na SP, i dalje u vodjstvu, trenutno je druga Austrijanka Michaela Kirchgasser. Slede 15 najbržih iz spusta.
21:41 Sjajna slalomska vožnja Čehinje Šárke Záhrobske, koja dolazi do vodjstva sa velikom prednošću. Na žalost, bila je tek 22. posle spusta.
21:39 Mlada Norvežanka Mona Løseth, 24. posle spusta, je novi lider, Sandrine Aubert pada na drugo mesto, imala je preveliki zaostatak posle spusta.
21:36 Počeo je slalom za superkombinaciju. Francuskinja Sandrine Aubert bila je 26. posle spusta, preuzela je prvo mesto i sigurno će mnogo napredovati do kraja.
20:31 Ni Weronika Novakowska nije izdržala pritisak na poslednjem gadjanju. I nju će jedan promašaj skupo koštati. Osvajači medalja su praktično poznati - Tora Berger, Elena Khrustaleva i Darya Domracheva. Nemice Kati Wilhelm i Andrea Henkel trenutno na 4. odnosno 5. mestu.
20:25 I Valj Semerenko je posle 19 pogodaka promašila poslednju metu, što će je najverovatnije koštati medalje. Trenutno medalje idu u Norvešku, Kazahstan i Belorusiju.
20:22 Weronika Novakowska gadja 15/15 trenutno, 26 sekundi zaostatka posle trećeg gadjanja.
20:19 Valj Semerenko i dalje bez promašaja, 15/15. Darya Domracheva, koja je pogodila 19/20, ulazi u cilj kao trećeplasirana sa 28 sekundi zaostatka za vodećom Norvežankom. Tora Berger i Elena Khrustaleva i dalje na prve dve pozicije.
20:12 Valj Semerenko iz Ukrajine sa 16 sekundi zaostatka posle drugog gadjanja preuzima drugo mesto. Magdalena Neuner je imala tri promašaja i trenutno je 5. u cilju. Posle srebra i zlata, mlada Nemica ovog puta bez medalje. Kati Wilhelm je posle 14 pogodaka promašila 15. metu i ostala bez šansi za zlato. Poljakinja Weronika Novakowska trenutno gadja 10/10 i preuzela je drugo mesto posle drugog gadjanja od Ukrajinke sa 12 sekundi zaostatka.
20:03 Kati Wilhelm bez promašaja posle dva gadjanja, zaostaje 23 sekunde za Torom Berger posle 2. gadjanja. U cilju, Norvežanka 40:52.8, a Elena Khrustaleva trenutno druga sa zaostatkom 20.7 sekundi. Obe imaju dobre šanse i da završe na tim pozicijama. Andrea Henkel i drugi put promašuje na poslednjem gadjanju i ostaje bez medalje.
19:59 Nemica Andrea Henkel prvi put promašuje na trećem gadjanju. Elena Khrustaleva iz Kazahstana 20/20, ali zaostaje 5 sekundi za Norvežankom posle 4. gadjanja, teško će to nadoknaditi do cilja u trčanju.
19:55 Tora Berger je promašila poslednju od 20 meta, ali ima dobre šanse i za zlato. Ann Kristin Flatland jedan promašaj na drugom gadjanju.
19:47 Tora Berger nastavlja da pogadja, trenutno 15/15. S obzirom na to kako trči, verovatno će osvojiti medalju i ako bude imala jedan promašaj na poslednjem gadjanju. U medjuvremenu, druga Norvežanka Ann Kristin Flatland preuzela je vodjstvo posle prvog gadjanja.
19:42 Slovakinja Anastasiya Kuzmina, koja je već osvojila zlato i srebro u Vancouveru, dva promašaja već na prvom gadjanju. Tora Berger bez promašaja i na drugom gadjanju, a odlično i trči za sada.
19:34 Odličan start Norvežanke Tore Berger, dok je Helena Jonsson već na prvom gadjanju imala jedan promašaj. I druga Švedjanka Anna Carin Olofsson-Zidek je promašila jednu metu.
19:24 U Whistler Olympic Parku počela je individualna trka žena na 15 km u biatlonu. Za razliku od ostalih disciplina, svaki promašaj znači jedan kazneni minut, nema kaznenih krugova. Po dva puta se gadja u ležećem i stojećem položaju.
19:16 Anja Pärson se oporavila posle jučerašnjeg teškog pada i trenutno je 7. Ona je olimpijska šampionka u slalomu i svakako se nada da će moći do medalje. Slalom na programu od 21:30.
19:12 Svetska šampionka u superkombinaciji, Kathrin Zettel, je trenutno 11. sa 1.85 sekundi zaostatka za vodećom Lindsey Vonn, koja će po svemu sudeći startovati poslednja u slalomu. Fabienne Suter iz Švajcarske došla je do 4. mesta, ali njene šanse za medalju su minimalne, s obzirom na to da je mnogo lošija u slalomu.
19:03 Nemica Maria Riesch sa 33 stotinki zaostatka za Amerikankom ide na drugo mesto.
19:01 Lindsey Vonn, očekivano, preuzima vodjstvo u spustu superkombinacije. Čak osam desetinki brža od svoje zemljakinje.
18:57 Elisabeth Görgl, bronzana u jučerašnjem spustu, zaostala je 0.64 sekunde i trenutno je 4, iza Nemice Gine Stechert.
18:50 Julia Mancuso je juče osvojila srebro u spustu, a danas je potvrdila da je u odličnoj formi. Trenutno drugoplasirana Marie Marchand-Arvier iz Francuske zaostaje 0.45 sekundi. 13 takmičarki je završilo svoj nastup u spustu. Lindsey Vonn ima startni broj 18.
18:40 Novi takmičarski dan u Vancouveru počeo je alpskim skijanjem. U toku je superkombinacija (spust plus slalom) žena na Whistler Creeksideu. Rani lider u spustu je Amerikanka Julia Mancuso.

No comments: